If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Смесообразуването става, като се вземат предвид доста сигнали от най-различни датчици. ЛАмбда сензора играе роля на обратна връзка - проверява дали сметките на компа са верни и ако не са ги коригира. За това и разликата в разхода на гориво не е голяма. Не знам само какво ще стане с клапаните при LPG и грешни сметки, а и едва ли някой в този форум може да ти каже еднозначно. Има доста коли които са с обикновенна газова и си карат доста без да отчитат нищо от ламбдата(е все пак трябва да са коректно настроени на газ-анализ с външна ламбда и СО сензор). Между другото има доста теми в нет-а за съживяване на лабда. До колкото знам няма какво да му стане на сензора. Възможните дефекти са да изгори нагревателя, да изгори сензора - но от външно пренапрежение най-често при калпава диагностика, или да се зацапа самия сензор. Имаше една тема в чуждите сайтове за номер с лимон разрязан на 2
Щом казваш,че от скапана сонда,разхода неможе да се повиши много ок.....................
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Щом казваш,че от скапана сонда,разхода неможе да се повиши много ок.....................
Не може бе Мъри, слушай човека. Нали има пари да си тегли цистерна, па и за ремонт след туй щот не знаеш каква стойност подава след като се е скапала - за бедна или богата смес
при мен сондата беше умряла и даваше грешка за нея и за бедна смес смених сондата закачихме на PC и сондата си работи перфектно но другата грешка си седи P0170 и във високите я няма никаква, ако може да ми препоръчате някой които прави диагностика в софия
при мен сондата беше умряла и даваше грешка за нея и за бедна смес смених сондата закачихме на PC и сондата си работи перфектно но другата грешка си седи P0170 и във високите я няма никаква, ако може да ми препоръчате някой които прави диагностика в софия
Тази грешка е за проблем в смесообразуването,демек освен сондата имаш още проблеми
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
ЗДР !
Свалях двигателя за основен ремонт и откакто я запалихме свети това " motor control system failure ".
Закачахме я на диагностика имаше др грешки (вече са изтрити ) , но това си свети на таблото .
каде може да е проблема ?
ПС : имам ГИ
Поздрави !
ЗДР !
Свалях двигателя за основен ремонт и откакто я запалихме свети това " motor control system failure ".
Закачахме я на диагностика имаше др грешки (вече са изтрити ) , но това си свети на таблото .
каде може да е проблема ?
ПС : имам ГИ
Поздрави !
Преди Master Reset-а провери бушоните които са над главните до лявото коляно. Има един който е за ламбда, клапана за вентилация.........
Мъри, какво да казвам? Аз съм карал с неработеща ЛС и разхода не се покачи, или поне не толкова, че да го забележа. Споделям личен опит от кола с двигател като на колегата, а не празни приказки на тоя кво чул, оня кво знае....
Аз затова пуснах темата ,да дадат различните хора различни мнения,но си направих експеримент да карам без нея,и ви споделих че разхода не се покачи ,разлика никаква,не казвам че при всички е така,може би защото имам газ затова.Въпреки това не възнамерявам да карам без ламбда ,по натам ще си купя и сложа,защото се пак щом е сложена от производителя значи е част от колата
Нещата с промяната от неточни данни от ламбда сондата,идват много бавно и мъчително,докато един ден ЕКУ-то изпращява и започва да си прави каквото иска
Нещата с промяната от неточни данни от ламбда сондата,идват много бавно и мъчително,докато един ден ЕКУ-то изпращява и започва да си прави каквото иска
A до тогава се е включил аварийният режим и те имат някаква алфа, а не истинска. А после и Алфа имат, ама на стоянка
Comment